3 leuke ideeën voor een etentje met vrienden

Heb je binnenkort een etentje met je vrienden/vriendinnen bij jou thuis en wil je af van dat standaard etentje? Dan is dit hét moment om een nieuwe trend op te zetten. Jij organiseert het etentje, dus jij bepaalt! Er zijn genoeg creatieve ideeën die een ‘standaard’ etentje een stuk leuker maken. In dit artikel geef ik je alvast drie leuke ideeën die je kunt gebruiken voor je volgende etentje. 

Laat iedereen wat meenemen

Dit lijkt misschien een beetje saai, maar je kunt dit idee wel heel erg leuk maken. Laat bijvoorbeeld iedereen een gerecht uit een ander land meenemen. Je vrienden/vriendinnen kunnen dan zelf een land en één of meerdere gerechten uit dat land kiezen en dat meenemen. Je kunt ervoor kiezen om de één het voorgerecht mee te laten nemen, de ander het hoofd en weer een ander het nagerecht. Zo heb je een divers 3-gangendiner en maak je tijdens het diner een soort roadtrip door de landen. Uiteraard kun je er ook één grote tapasplank van maken en alle hapjes door elkaar heen zetten. 

Tips voor verschillende landen: 

Italie: mini-pizza, lasagne, tiramisu, limoncello

Spanje: paella, gehaktballetjes in tomatensaus, ham met meloen

Frankrijk: een kaasplankje, gedroogd fruit, een baguette, wijn

Mexico: burrito’s, taco’s, een dip van guacamole

Griekenland: pitabrood met tzatziki, gyros, griekse salade

Amerika: mini-burgers, milkshakes, mac and cheese, american pancakes

Duitsland: schnitzel, braadworst, zuurkool

Extra tip: Maak het nog leuker door muziek van de betreffende landen te luisteren en laat iedereen een feitje meenemen over zijn/haar land. 

Maak je eigen eten ter plekke

Wil je niet alles zelf van tevoren maken en vind je het ook gezellig om tijdens het diner bezig te zijn? Dan kun je ervoor kiezen om het eten ter plekke te maken. Denk hierbij aan het maken van pizza of het maken van je eigen sushi. Ook fonduen of gourmetten is een manier om het diner iets meer tot leven te brengen. Nu heb je met je vrienden/vriendinnen waarschijnlijk genoeg te bespreken, maar mocht het toch stilvallen, dan kunnen jullie je altijd nog focussen op het maken van het eten. 

Een uitgebreid 3-gangen diner

Houden jullie wel van een chique etentje? Hoe leuk is het dan om thuis je eigen 3-gangen diner te maken? (of nog meer gangen) Vraag iedereen om zich netjes aan te kleden, kleed de tafel mooi aan, steek de kaarsen aan en jullie wanen je helemaal in een ultra chique restaurant (alleen dan is dit waarschijnlijk een stuk goedkoper). Bij een meergangendiner is het wel belangrijk om goed in te schatten hoe groot iedere gang mag zijn. Het is tenslotte zonde als iedereen bij gang 3 al vol zit en jij 7 gangen gepland had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *