De verschillende soorten bestek

Bestek is een van de belangrijkste dingen in een keuken. Of je nu kookt of eet, bestek kan helpen de ervaring aangenamer en gemakkelijker te maken. Er zijn veel verschillende soorten bestek die er in alle vormen en maten zijn voor verschillende doeleinden. In deze blogpost komen enkele van de populairdere soorten aan bod, zodat je weet waar je op moet letten bij het winkelen!

Waar is bestek van gemaakt?

Bestekken kunnen van talrijke materialen worden gemaakt. Welk materiaal het is, hangt af van waar het bestek voor bedoeld is. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een mes, kunt u het beste een mes van staal kiezen. Dat is sterk en duurzaam genoeg om lang mee te gaan. Naast staal zijn er ook messen van meer exotische metalen, zoals goud of zilver. Deze worden vaak meer als verzamelobject gebruikt omdat ze niet goed tegen de hitte kunnen die bij het koken komt kijken.

5 soorten bestek voor elke gelegenheid

Er zijn 5 soorten bestek die men kan gebruiken voor verschillende gelegenheden. Het eerste type is zilverwerk, dat wordt gebruikt om fijn voedsel te eten of te serveren. Het tweede type is de theelepel, omdat die meestal wordt gebruikt voor het drinken van thee en koffie. Een chafing dish is het derde type omdat het wordt gebruikt om voedsel warm te houden boven een open vuur. Het vierde type is het botermes, omdat het kan worden gebruikt als smeermes of als mes voor delicaat voedsel zoals toast of paté. Het vijfde type bestek ten slotte is de keukenschaar, omdat die multifunctioneel is en overal bij kan helpen in de keuken!


Met veel keuze op het gebied van bestek is het soms lastig kiezen welke je wilt wanneer je nieuwe nodig hebt. Kijk dan eens hier voor je nieuwe bestek, er zit voor iedereen wat leuks bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *